2 Nisan 2013 Salı

Bulut Depolama nedir ?

Bulut depolama oldukça faydalı ve kolay sistemli güvenilir depolama servisidir. Ben Yandex Disk'i kullanıyorum ve onun üzerinden anlatıcağım. Yandex'den ücretsiz bir mail üyeliği alıp "xxx@yandex.com" , yandex türkiye sayfasından giriş yaparak size verilen ücretsiz 10GB alana erişim sağlarsınız.

Gelelim ayrıntısına , yandex den indirdiğiniz ufak bir program sizin bilgisayarında bir klasör olarak belirir. O klasöre istediğiniz herşeyi atın " Oyun , gerekli dosyalar, başka yerde kullanıcağınızı düşündüğünüz dosyalar, kendi portable chrome/firefox yada portable hertürlü program. Oraya attığınız dosyaları kurmuş olduğunuz program otomatik olarak kendi sunucusuna göndermeye başlar. İnternet upload hızınıza bağlı olarak gönderim süresi belirir ama bunun bir önemi yok, çünkü hiç bir şekilde upload ederken sizi rahatsız etmemekle birlikte otomatik olarak bilgisayar her açılışında başlar ve kapalıncaya kadar upload edebildiği kadar dosyayı upload eder.

Ben bilgisayarıma sık sık format atan birisiyim. Bu yüzden kullandığım programları tekrar tekrar yüklememek, browserda ki çerez şifrelerimi saklamak, çok önemli dosyaları kaybetmemek için yandex disk'imde barındırıyorum.

  • Benim önerdiğim bulut depolama servisi yandextir. İsteyenler Dropbox veya Google Drive kullanabilir.
  • Yandex Disk size 10GB , Google 5GB yer verecektir. Yandex'in programının daha iyi olduğunu belirtmem gerek çünkü, programda kalanı %lik oran olarak göstermekte. Google drive bunu yapmıyor malesef.
  • Oraya gönderdiğiniz dosyaları dilerseniz başkalarıyla "tek link" şeklinde paylaşıma açabilirsiniz.

Yandex Disk'e gitmek için Tıklayınız

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder