1 Nisan 2013 Pazartesi

Torrent Nedir ? ne işe yarar ?

Öncelikle belirtmem gerekki Torrent bu dünyanın en verimli paylaşım platform'udur. Kısa bir şekilde anlatmak gerekirse ; Siz bir dosyayı paylaşırsınız ve bu paylaştığınız dosyayı indiren kişiler sizin gibi paylaşım yaparlar.

Anlatım ; Bir dosyayı 100mblık parçayı 100 parçaya böldüğünüzü düşünün. Yani 1mb 1mb 1mb şeklinde.  Kişi(Var olan parça sayısı)


Siz (100); yani parçanın tamamı var.

Siz > Arkadaşınıza dakika da 1 parça gönderdiğinizi varsayalım.

Siz arkadaşınıza 1.2.3.4.5. parçaları gönderdikten sonra paylaşım ağınıza arkadaşınızın arkadaşıda katıldı.

Siz ilk 5 parçayı ilk arkadaşınıza göndermiştiniz, Yeni gelen kişiyede 10.11.12.13.14. parçaları atarken ve ilk arkadaşınıza 6.7.8.9. parçaları atarsınız. Bu arada parçaları gönderdiğiniz kişiler boş durmazlar. İlk gönderdiğiniz 5 parçaya sahip olan arkadaşınız bu 5 parçayı yeni gelen arkadaşına attıyor olur ve bu arada yeni gelene atmış olduğunuz 10.11.12.13.14. parçayı da yeni gelen kişi , sizin arkadaşınıza atıyor olur.

Yukarda açıkladığın olayı Torrent Clientleri otomatik olarak yapar. Siz sadece ilk başta 2 tık yaparsınız ve torrent dosyasını oluşturursunuz. Bundan sonrası ağınıza katılmak isteyen herkeze bu torrent dosyasını verebilir ve bu döngüyü isterseniz 1000 kişiye sokup hızlı bir şekilde istediğiniz dosyayı 1000 kişiye gönderim yapmış olursunuz.


Benim kullanmış olduğumuz Torrent Client'i uTorrent tir. Gelelim torrent'in en verimli noktasına. Bu torrent paylaşım platformunu kullanarak istediğiniz film'i oyunu internetten hızlı bir şekilde indirmeniz mümkün. Heryerden herşeyi indirmeyin ve indirdiğiniz dosyayı virüs taramasından geçirmeyi unutmayın. Nereden nasıl ne indirebilirim gibi sorularınız varsa Bana buradan ulaşabilirsiniz. Yoğun istek gelirse güvenli yerlerden yeni oyunları filmleri dizilerin torrentlerini paylaşıma sunarım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder