27 Temmuz 2013 Cumartesi

Skype Nedir ? Ne işe yarar ?

Skype

 Skype Genel


Skype'ı bilmeyen yoktur, ben yinede Bloğumda belirtmek istedim. Bildiğiniz üzere microsoft, windows live messenger'a verdiği desteği çekeli epey oldu. Artık msn de ekli olan kişi listemizle iletişimimizi bu güzelim program üzerinden gerçekleştiriyoruz.En çok sevdiğim yanı; sınırsız sayıda insan ile beraber aynı grup içerisinde sesli konuşma yapabilmemiz. Bunun yanında, eğer online oyun oynuyor ve yabancı arkadaşlarınız varsa ; skype bir çok avrupa ülkesine ücretsiz olarak telefonlara aramaya imkan sağlıyor. Platform olarak yanlızca bilgisayar değilde, Cep telefonları, tabletler, televizyonlar, yeni akıllı psp ler gibi. Bir çok platform ile kullanım imkanı sunarak, sizin kişi listenize çok rahat bir şekilde erişebilmenize imkan sağlıyor.

Skype ile ilgili herhangi bir probleminizde bu konu altında belirte bilirsiniz. En geç 3 gün içerisinde, cevap almadığınız taktırde e-mail adresimize ticket atabilirsiniz.

Official sitesinden indirmek için Tıkla

Tarihçe ;



Güvenlik


Ağ yönetim tarafında öne çıkan değerlendirmeler

  • Neredeyse her yerde veri iletimi karmaşıklaştırılmış.


( /dev/random benzeri bir şekilde )

  • Peer to peer diye isimlendirdikleri bir mimari var.


( hedeften hedefe veri aktarımı amaçlanmış )

  • Proxy kimlik bilgileri otomatik olarak yenileniyor



  • Yazılım kullanılmıyorken bile trafik oluşturuyor,bu ping ya da küçük paketlerin geçişi şeklinde olur. Bu sırada oluşan trafiği normal davranışlardan ayırt etmek imkansız, ancak bazı portlardan şifreli trafik akışı olduğunu söylemek mümkün.


Sistem güvenliği tarafında öne çıkan değerlendirmeler

  • Birçok güvenlik önlemi var.



  • Bir çok Antidebugging hilelesi mevcut.



  • Kodlar şifrenlenmiş


Arka planda yapılan veri transferinin nereye yapıldığını ve paketlerin içeriğini kontrol etmek mümkün değil.Günlük düzenli olarak en az 700k akış var. Şifreleme

  • Binary paketleme


Statik çözümleme yöntemlerinden kaçınılmış.

Binarylerin bir bölümü hard-coded anahtar vasıtasıyla XOR işleminden geçiriliyor.

Bellekte ayrılmış kısımda tutulan veri şifrelenmiş şekilde tutuluyor, çalışma esnasında decrypt edilip kullanılıyor.

Structure overwriting

  • Anti-dumping hileleri


Program, başlangıç anında önceki alanı siler ve ardından şifrelenmiş alanları çözer. Son olarak Skype program import tablosunu yükler, bu sırada orijinal import tablosunun bir kısmını da siler.

Unpacking

  • Binary reconstruction


Skype kendine ait bir paketleyiciye sahip gibi görünüyor, bu noktada açık binaryleri görebilmemiz için paketleri çözmemiz gerekecek.

Dahili alan tanımlıyıcılarını incelenir ve iç alanda binarylerin içinde saklanmış anahtarları kullanalarak şifre çözümü yapılır. Bütün özel import tabloları incelenir ve ardından ortak import tablolarına ve özel import tablolarına başka bir bölüm eklenerek yeniden inşa edilir. Son olarak auto decryption işlemi için patch yazılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder