2 Ağustos 2013 Cuma

Google Bilim Fuarı Elif Bilgin 2013

Türkiye’den bir projenin de finale kaldığı Google Bilim Fuarı 2013’te halk oylaması başladı


16 yaşındaki Elif Bilgin ’in binlerce proje arasından sıyrılarak 15 Global Finalist’ten biri olmaya hak kazandığı Google Bilim Fuarı’nda (Google Science Fair) birinciyi belirleyecek online halk oylaması başladı.


Elif Bilgin Fotoğrafı


“Muz kabuklarının biyoplastik üretiminde kullanılması” fikrine dayanan çalışmasıyla hem finale kalan hem de Scientific American “Science in Action” jüri özel ödülünün sahibi olan lise öğrencisi Elif Bilgin, şimdi Türkiye’den ve dünyadan alacağı oylarla Büyük Ödül için yarışacak.


İnovasyon kategorisindeki projesiyle finale kalan Elif Bilgin’i oylarıyla desteklemek isteyenlerin www.googlesciencefair.com adresine giderek adının bulunduğu kutudaki “Vote” alanına tıklamaları yeterli.

Jürinin aylar süren titiz değerlendirmesinin ardından gelinen son aşama olan “Büyük Ödül”ün sahibi olacak proje 30 Ağustos tarihine kadar devam edecek online halk oylaması ile belirlenecek. Finale kalan genç bilim insanları, 23 Eylül’de kutlamalar ve büyük ödül için Google’ın Kaliforniya’daki merkezinde buluşacak.

https://www.youtube.com/watch?v=F4NDE_4JU3k

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder