15 Ağustos 2013 Perşembe

Professional website (Herşey Bedava) Adım 1

professional website

 Professional Website Genel ;


Adım 1 bölümünde, sizlere genel hatlarıyla ne yapıcağımızı anlatıcam. Burada belirttiğim gibi, dandik tam hazır sitelerle uğraşmıyacaksınız. O siteler size hiç bir deneyim sağlamaz. Kod göstermez. Benim yazımda, gözlerinizin kodlarla aşinalığını kazandırıp olabildiğince güzel ve professional website görünümü veren siteler yapmak.

İnceleyin ;


my.dot.tk

hostinger.web.tr

filezilla-project.org

Dreamweaver

Blogger

Yukarda kilerin ne olduğunu açıklamadan önce, professional website yapmak için bilmeniz gereken bir kaç terimden bahsedicem. Açıklamaları kendim yapıcağım için, anlamayanlar google üzerinden terimleri arayarak ne olduğunu öğrene bilir.

1 ) Domain


Bir web sitesine erişim yapmak için kullandığınız metin veya sayısal değerdir. Örneğin : " facebook.com". Burda ki facebook.com'a domain diyoruz. Örneğin " yararlipaylasimlar.com" bu da başka bir domaindir.

domain uzantisi ; domain uzantıları çeşitlidir ve en bilindirleri " com, net, org " tur. Biton domain uzantısı vardır. " siteadi.domainuzantisi" Size ücretsiz olarak verilecek olan domain uzantisi ".tk" olucak. Yani siz istediğiniz domain'i alicaksiniz, uzantisi .tk olucak. Normalde " .tk" uzantılı domainler dahi 15TL civarıdır. Domain fiyatlarını http://www.ihs.com.tr adresinden kontrol edebilirsiniz.

2 ) Host


Host için benim tabirim adresteki ev olucaktır. Domain , evin adresi olur. Host ise adreste bulunan ev ve evin içindeki eşyalar. Bu açıklamayı daha iyi anlatmak gerekirse, domain'i kullanarak insanlar sizin internet sitenize giriş yapıcaklar fakat, giriş yaptıklarında Bom boş bir sayfa ile karşılaşacaklardır. O boş sayfayı doldurmak için host dediğimiz veri merkezine ihtiyaç var. Bilgisayarınızda ki klasörleme yöntemi gibi, internet sitenize giricekler ve o klasöre erişicekler.

3 ) HTML, PHP, CSS, JavaScript, Asp.net, Flash


Başlıkta belirttiğim terimlerin hepsi, web programlama dilleridir. Korkmayın ! ben bile şuan için Html, Php, Css dillerinin  %40'ına hakimim. Yeterli değil mi ? Yeterli. Benim, sizin için yeterli. Daha da öğrenmek tabi ki hedefim fakat, professional website apmak için hepsine %100 hakim olmaya gerek yok.

4) Forum ve Blog nedir ?


Forum ; Tartışma konularının başlatıldığın sonradan üzerinde görüşlerin bildirildiği platformdur.

Blog ; Kişisel günlüklerin yayınlanması amacı ile bireysel konulara odaklanılmış günlüklerdir.

Siteler ve Programlar ;


http://my.dot.tk ; Bu site ile ücretsiz olarak " tk " domain uzantısını alıcaz.

http://hostinger.web.tr/ ; Bu site ile ücretsiz olarak host alıcaz.

https://filezilla-project.org/ ; Bu FileZilla programının offical website adresi. Bu adresten filezillayı indiricez ve kurucaz. File zilla ile, aldığımız host'a veri atmamızı sağlıcak.

http://www.blogger.com/ ; Sadece internet sitesini günlük gibi kullanmak isteyen, " Benimde yazıcak bir kaç yazım var !! " diyen, internete düşüncelerini aktarmak isteyen, Araştırmalarını bloglarda yayınlamak isteyen bu siteyi kullanıcak. Site google firmasına aittir.

Dreamweaver ; Bu program ile, hazırlanmış olan internet şablonlarını editleyecek ve kendimizin istediği şekli aldırıcaz. Emek hırsızlığı yapmayacağiz, internette bizim için editlenmesi için ücretsiz olarak verilen şamlonlar mevcut. Onları indirip yapıcaz. 3. Adımda detaylı bir şekilde anlatıcam.



+ Ek olarak " tk " domain ile, blogger'i host kullanmayı öğreticem. Bu sayede, hem özel web adresiniz olucak, hemde blogger kullanarak çok rahat bir şekilde blog yayınlayabiliceksiniz.



ADIM 2 : http://www.yararlipaylasimlar.com/professional-website-hersey-bedava-adim-2/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder