20 Ağustos 2013 Salı

Steam Nedir ? , Ne İşe Yarar ?

Genel açıklamasıyla Steam ;


Steam oyun platformlarının en iyisi diyebilirim. Oyun platformundan kastım; oyunların buluştuğu, oyunları indirebiliceğiniz - arkadaşlarınızla oynayabiliceğiniz - grup kurup oyun içi destek sağlayabiliceğiniz bir merkez.

Steamdan oyun satın alabilir, aldığınız oyunun kodunu steamda kullanarak aktif edebilirsiniz. Milyonlarca oyun var. Fifa 2005 den tutun Çıkıcan olan GTA Online'a kadar herşey var. Assassin's Creed gibi dev oyunlardan bahsetmiyorum bile. Programın yapımcı firması Valve olup, dünya çapında ki her oyunla anlaşmaları var. Örnek: Playstore(türk oyun satış portalı) den Mount and Blade satın alabilir, kodunuzu steam üzerinden kullanabilirsiniz. Ek olarak, oyun satın almak istediğinizde de oldukça iş görür hale geliyor. Çünkü çoğu günlerde 40% , 50% hatta 75% lere varan indirimler oluyor.

Steam Image


Dil desteği ve Kullanılabilir işletim sistemleri ;


2011 den bu yana Steam Türkçe dil desteği veriyor. Böylesine büyük bir firmanın türkçe dil desteği vermesi çok büyük bir adım. Unutmayın steamde satılan oyunların türk kullanıcıları arttıkça oyunlara türkçe dil desteği seçeneği artıyor. Kim istemez ki ? Crytek gibi büyük firmanın türkçe dil desteği gibi, diğer firmalarında vermesini. Crysis serisini oynarken, kurguyu anlamak ve anadil de oyun oynamak mükemmel zevk veriyor. Sadece Windows için değil, aynı zamanda Linux ve Mac desteği de sunuyor. (Oyunun da linux veya Mac desteği olması gerekiyor ki, oyununuzu oynayabilesiniz.)


Arkadaş ekleme, Gruplaşma ;


Bu güzel oyunun bir avantajı da, oyun içerisinde portala çok rahat erişebiliyor olmanız. Bunun anlamı ; eğer arkadaş listenizde herhangi bir arkadaşınız ekliyse onunla konuşabilir ve onu hemen oyuna çağırabilirsiniz. Single player oyunları çok rahat bir çekilde(multiplayer desteği varsa) beraber oynayabilirsiniz. Face de ki, grup mantığına benzer bir yapıya sahip gruplaşma özelliği mevcut.


Steam İçeriliği ;


Oynayacağınız oyunların min. sistem gereksinimleri, oyunların sayfalarında mevcut. Aynı zamanda oyunların ekran görüntüleri ve videolarıda oyunların sayfalarında mevcut. Oyunu oynayan insanlar, oyunu değerlendirip sizlerin fikirlerinizi daha iyi seçebilmenizi sağlayabiliyor (5 yıldız sistemi). Ek olarak, Steam hesabınızla aktifleştirdiğiniz oyunu herhangi bir bilgisayarda steam kurup indirip orjinal bir şekilde oynayabilirsiniz. Yalnız, oyuna girerken sizin steam şifrenizi isteyecektir. Steam olağanüstü derecede güvenlik yapısına sahip olduğunuda belirtiyim. Bu konuda içiniz rahat olsun.


İndir ;


Steam'ı indirmek için, http://steamcommunity.com/ adresinden direk indirebilir ve bu adresten ücretsiz bir şekilde üyeliğinizi gerçekleştire bilirsiniz. Steam'ı denemek için, programın içerisinde bulunan " Free to play " 'a bakmayı unutmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder